TRATAMENTUL CANCERULUI

//TRATAMENTUL CANCERULUI
TRATAMENTUL CANCERULUI 2017-11-03T14:24:24+00:00

NU SUNTEȚI SINGUR(Ă) ÎN LUPTA ÎMPOTRIVA CANCERULUI

Diagnosticul timpuriu și tratamentul corect pot salva viețile afectate de cancer

Grupul de Spitale Acibadem continuă să furnizeze pacienților afectați de cancer cele mai bune servicii posibile, sprijinite de investițiile noastre masive în echipamente de ultimă oră. Investițiile noastre tehnologice au ca scop asigurarea diagnosticului timpuriu și tratamentul cancerului alături de echipa noastră experimentată de specialiști în oncologie.

   • Servicii la standarde mondiale în tratamentul cancerului cu profesioniști experimentați și tehnologie avansată.
   • Primul pas spre tratamentul corect al cancerului sunt metodele de  diagnostic radiologic

Diagnosticul radiologic corect este o componentă esențială în luarea deciziilor referitoare la cursul tratamentului. Tehnicile moderne și tehnologia avansată, alături de un personal de radiologie experimentat sunt de o importanță extrem de mare atunci când se pune un diagnostic pe cale radiologică.

   • Abordarea multidisciplinară pentru soluții eficiente în tratamentul cancerului
   • Consilii ale tumorilor „o platformă pentru adunarea diferiților specialiști în tratamentul cancerului”
   • Procentul de succes în tratarea cancerului este îmbunătățit prin intermediul Consiliilor ce constau din specialiștii departamentului ce abordează tratamentul pacienților cu cancer.

Oncologie medicală

OBȚINEȚI O A DOUA OPINIE

Oncologia medicală este o ramură a științei  ce include nu doar tratamentului pacienților cu cancer, ci și protejarea împotriva cancerului, monitorizarea cancerului și aplicații de diagnostic timpuriu. Cu alte cuvinte, fiecare stadiu al cancerului este o materie a oncologiei medicale. În plus, în diagnosticul și tratamentul cancerului, există o cooperare între diverse domenii precum chirurgie și radiologie. Abordarea pacienților este planificată multidisciplinar în linie cu datele științifice. Tratamentul este efectuat prin intermediul medicamentelor administrate intravenos sau oral. Totuși, această practică variază în funcție de tipul cancerului. Planificarea tratamentului se schimbă în baza tipului celulelor cancerigene, organului unde au apărut prima dată și zonelor în care s-a răspândit. Tratamentul este efectuat sub forma unui tratament adjuvant pentru reducerea riscului de recurență a bolii, ca tratament neo-adjuvant pentru pregătirea masei pentru operație sau pentru protejarea organelor, sau ca tratament paleativ pentru prelungirea vieții și sporirea calității vieții în cazul bolilor aflate în stadii avansate. Tratamentul poate fi efectuat individual sau în combinație cu alte terapii.

Metode utilizate în aplicarea oncologiei medicale

Chimioterapia (terapie medicamentoasă) : Scopul chimioterapiei este acela de a distruge celulele canceroase ce se dezvoltă necontrolat datorită unor modificări ale structurii lor. În majoritatea cazurilor, scopul este acela de a omorî celulele canceroase prin administrarea unor diferite medicamente prin diferite mecanisme. Cele mai recente apariții în acest domeniu sunt monitorizate cu tratamente eficiente aplicate la Centrele Ocnologice Acibadem, aliniate la standardele mondiale.

Terapia cu hormoni: Hormonii sunt folosiți în tratamentul tumorilor ce sunt sensibile la hormoni, precum cancerul de prostată și cancerul mamar. Medicamentele sunt în general administrate pe cale orală. O altă metodă de administrare este injectarea..

Imunoterapia (tratamentul sistemului imunitar): Substanțele produse în mod natural de sistemul imunitar sunt folosite pentru a identifica și a distruge celulele canceroase prin alertarea sistemului imunitar al organismului.

Bioterapie antrenată de țintă: una din cele mai importante apariții ale ultimului deceniu în cadrul tratamentului cancerului a fost dezvoltarea unor bioterapii extrem de eficiente cu relativ puține efecte secundare și care identifică ținte ce sunt prezente în celulele canceroase dar nu și în celulele normale. Astfel de terapii antrenate de țintă stabilite pentru tratamentul cancerului sunt opțiuni eficiente pentru multe tipuri de cancer și sunt implementate cu succes în cazul multor tipuri de cancer, în special cel mamar, intestinal și renal.