Medicina Sportivă

Medicina Sportivă 2017-11-03T14:24:24+00:00

Medicină Sportivă

FulyaGrupul de Spitale Acibadem oferă tratamentele medicale și chirurgicale de cea mai înaltă calitate pentru accidente sportive în unitățile sale moderne în care își desfășoară activitatea practicieni și cercetători de top în medicina sportivă.

Furnizând excelență în medicina sportivă, fizioterapie și recuperare, chirurgie ortopedică, medicină cardiopulmonară, fiziologia mișcării, biomecanică aplicată, și algologie, Clinica Acibadem de Ortopedie și Medicină Sportivă deservește nevoile cluburilor și federațiilor sportive naționale și internaționale, precum și cele ale alteților amatori și profesioniști.

Acıbadem oferă o gamă completă de servicii, de la tratamentul preventiv al leziunilor la îmbunătățirea performanței. Clinica oferă sprijin clinic, cunoștințe, și facilități pentru maximizarea instruirii și potențialului competitiv al sportivilor amatori și profesioniști. Programele personalizate de exerciții și instruire includ evaluarea condiției fizice și servicii auxiliare precum nutriție și dietetică, psihologie, fiziologie și educație fizică. De asemenea, aici se tratează traume asociate sportului și se furnizează servicii de consultații pentru sportivi.

Tratament specializat și facilitarea unei recuperări rapide
_MG_0949Procedurile de tratament efectuate de specialiștii de la Clinica Sportivă Acibadem permit sportivilor să se întoarcă mai repede la carierele lor profesionale.

Medicina Sportivă

Disciplina Medicinei Sportive este acoperită de doi medici de medicină sportivă și un fiziolog de antrenament. Medicii au experiență ca medici consultanți și medici de grup pentru echipa națională de fotbal a Turciei și cluburi de fotbal de top. De asemenea, aceștia și-au pus serviciile de consultanță și medicină de grup la dispoziția altor  sporturi precum baschet, volei, handbal, lupte libere, canotaj și tenis. Serviciile oferite de echipa noastră de medicină sportivă sunt următoarele:

Efectuarea de examinări medicale a jucătorilor de fotbal; executarea de teste de performanță și, la nevoie, trimiterea pacienților către specialiștii adecvați pentru testări suplimentare.

Determinarea predispoziției la accidentări prin analiza mișcării în colaborare cu specialiști în biomecanică aplicată. Diagnosticul traumelor și bolilor în colaborare și prin consultarea cu specialiști din alte domenii ale medicinei.

Implementarea de programe de recuperare post-accidentare sau post-boală și asigurarea întoarcerii în siguranță la activitatea sportivă cu performanțe maxime.

Monitorizare performanței sportivilor cu ajutorul fiziologilor, antrenorilor, instructorilor și a asistenței pentru sportivi pentru ca aceștia să ajungă la potențialul maxim.

Educarea sportivilor în ceea ce privește dopajul, probleme de sănătate asociate și tehnici anti-dopaj.

Creearea de programe personalizate împotriva obezității și a unui stil de viață sedentar.
Fulya

Fiziologia antrenamentului

Disciplina fiziologiei antrenamentului  se aplică în general pantru patru grupuri diferite de pacienți și vizitatori: primul grup constă din sportivi sănătoși căror le sunt oferite servicii de prevenție sau orientate spre performanță precum evaluarea performanței, testarea fizică, prescripții, consiliere, etc. Al doilea grup constă din sportivi amatori sau profesioniști activi ce se află în procesul de întoarcere la activitatea sportivă după un acccident sau operației. Al treilea grup de pacienți sunt aceia cu un stil de viață sedentar sau aceia implicați în activități sportive recreaționale cărora le este oferit un diagnostic și testarea capacităților funcționale  precum și servicii de planificare a antrenamentelor. Ultimul grup constă din pacienți afectați de boli sau tulburări cronice precum hipertensiune, sindrom metabolic, diabet, sau obezitate.

Medicina cardiopulmonară
FulyaServiciile de ecocardiografie, antrenament și ritm și testele non-invazive precum monitorizarea ambulatorie a presiunii sangvine, intervenții precum angiografia, cateterizarea, electrofiziologia cardiacă, și ablația, sunt efectuate în cadrul Grupului de Spitale Acibadem. În special pentru jucătorii de fotbal, Acibadem oferă următoarele servicii din punct de vedere cardiologic:

  • Monitorizare înaintea meciurilor și consultații medicale înainte, în timpul, și după sezonul competițional;
  • Un tratament medical cuprinzător pentru problemele identificate;
  • Evaluarea pacienților cu boli cronice ce doresc să se antreneze; evaluarea riscurilor, planificarea antrenamentelor și stabilirea nivelelor de antrenament permise de către medici de medicină sportivă și fiziologi.

Medicină fizică și recuperare
FulyaCu 1000 m² de zone la interior și 350m² la exterior, Unitatea de Medicină fizică și Recuperare (MF&R) este concepută pentru a avea grijă de fiecare tip de traumă sportivă sau probleme de sănătate de la diagnostic  la întoarcerea sportivului la activitatea sportivă.  Echipa MF &R este responsabilă pentru evaluarea medicală completă a tuturor sportivilor. Alături de ortopezi, preparatori fizici, și fizioterapeuți, scopul acesteia este ca sportivii să se întoarcă pe teren cât de repede posibil și în cea mai bună stare medicală și fizică.

Fizioterapie
Echipa de fizioterapeuți de la Clinica Sportivă Acibadem este experimentată în toate aspectele recuperării sportive, în special pentru fotbal, și au calificări suplimentare în osteopatie, terapie manuală, și fiziologia antrenamentului. Cele șaptesprezece cabine de tratament din cele două divizii principale ale unității permit efectuarea multor tipuri de proceduri dintr-o gamă amplă a fizioterapiei. Unitatea de Fizioterapie este echipată cu un bazin pentru recuperare și antrenament ce are accesorii precum hidromasaj și piscină infinity, o bandă de alergare cu control individualizat al gravitației, un sistem isocinetic, evaluarea echilibrului & sisteme de intensificare, tratament ESWT, și multe alte proceduri. Terenul de iarbă recomandat de FIFA de 38/8 metri și pista de alergare de 40 cu 1.65 metri sunt folosite atât de jucătorii de fotbal cât și de alți sportivi în decursul etapelor de recuperare și reabilitare.

Biomecanică aplicată
FulyaUnitatea de Biomecanică Aplicată folosește sisteme de analiză motrică & cameră video de mare viteză ce permit evaluarea științifică a mersului și a altor abilități, șabloane, și capacități motorii. Aceste sunt folosite nu doar de sportivi ci și de pacienți cu tulburări ortopedice și neurologice.  Ca rezultat al acestor analize:

  • Cinematica și biomecanica sportivului afectat pot fi explorate și diagnosticate, rezultând un plan de tratament mai corect, conceput în conformitate;
  • Sportivii pot fi evaluați și monitorizați cu regularitate, identificându-se orice sportiv predispus la accidentare și luându-se măsurile preventive necesare;
  • Sportivilor le pot fi prescrise exercițiile necesare și orteza dinamică în baza datelor colectate din analiză. Cercetarea științifică & analizele pot fi de asemenea efectuate cu ajutorul datelor;
  • Unitatea furnizează experiența specială și expertiză în evaluarea mersului și alergării, și folosirea materialelor de corecție precum branțurile pentur corectarea problemelor identificate.

Algologie

Departamentul de algologie ajută în tratamentul jucătorilor de fotbal  prin blocuri nervoase continuue, intervenții epidurale, blocuri simptomatice, și aplicații intravertebrale și intradiscale, precum și tehnici neuro-ablative și neuro modulatoare.  Clinica dispune de toate echipamentele și infrastructura necesare pentru algologie: o sală de intervenții, dispozitive de stimulare, un generator de leziuni, crioterapie, un generator de ozon, săli de operații cu personal disponibil 24/7. Atât persoanele atletice cât și sedentarii ce vizitează secția de algologie suferă de obicei de dureri de gât și de spate datorate unor probleme vertebrale.

Dietetică & Nutriție

Clinica are un dietetician ce ajută și educă pacienții precum și sportivii amatori și profesioniști de toate vârstele, domeniile sportive și de ambele sexe. Un dietetician evaluează alimentația zilnică a pacienților și furnizează recomandări în funcție de nevoi. Acesta/aceasta consultă de asemenea sportivii ce au nevoie de controlul greutății și planifică strategii suplimentare ergogene/nutriționale pentru obținerea unor performanțe optime. Experiența oferită include în general planificarea meselor, consultații pentru scăderea sau creșterea în greutate, sau întreținere; monitorizarea și evaluarea compoziției organismului,educație în ceea ce privește  hidratarea și echilibrul electrolitic precum și planificarea alimentației optime înainte, în decursul și după antrenamente, competiții, și recuperare; educație referitoare la planificarea folosirii inteligente a suplimentelor, amenințările dopajului și măsuri anti-dopaj.

Psihologie

Clinica mai beneficiază și de serviciile unui psiholog care oferă sprijin mental, consultații și servicii suplimentare de psihologie pentru atleți, în special înainte și după operații, sau în vederea sporirii performanței sportive pentru atleții ce nu sunt accidentați. Populația de pacienți/vizitatori include sportivi amatori și profesioniști de toate vârstele, de ambele sexe și din toate ramurile sportive.