Terapie în Camera Rece

/, Noutăți/Terapie în Camera Rece

Camera Rece (Cryochamber), folosită de către sportivii profesionişti în frunte cu renumitul fotbalist Cristiano Ronaldo pentru a menţine musculatura şi a calma durerea se află acum şi la Acıbadem Sports

neymar (4)Lunile trecute s-a vorbit foarte mult despre ştirea că renumitul fotbalist Cristiano Ronaldo de la Clubul de fotbal Real Madrid se păstrează în formă datorită terapiei în camera rece. Atacantul portughez reuşeşte să îşi menţină în formă musculatura datorită faptului că petrece 2-3 minute în camera rece unde temperatura poate să coboare până la minus 200oC.  Cu ajutorul metodei de reabilitare numită Crioterapie, prin accelerarea circulaţiei sângelui din corp, se reuşeşte menţinerea în formă şi performanţa înaltă de pe terenul de fotbal.

Se cunoaşte faptul că în afară de Ronaldo, care şi-a montat acasă un astfel de sistem, mulţi sportivi renumiţi, precum fotbalistul francez Franck Ribery, beneficiază de terapie în camera rece. Beneficiile Camerei reci montată în cadrul Acıbadem Sports pot fi enumerate astfel:

  • camera rece are două cabine, una cu temperatura de minus 65oC şi una cu temperatura de minus 110oC, reduce perioada de reînnoire a organismului după tempoul ridicat de la antrenamente;
  • calmează durerile;
  • înlătură problemele cronice de somn;
  • prezintă multe beneficii împotriva îmbătrânirii (anti aging);
  • se foloseşte în perioada de recuperare a pacienţilor care fac fizioterapie;
  • asigură o îmbunătăţire a controlului asupra durerii, creşte performanţa şi viteza de regenerare;

Camera rece cu două cabine cu temperatura de minus 65oC şi cu temperatura de minus 110oC reduce perioada de reînnoire a organismului după tempoul ridicat de la antrenamente;

Care sunt efectele?

10393794_686812651435979_5596850041345434536_nO şedinţă de terapie în camera rece durează 2,5 – 3 minute. În timpul şedinţei de terapie temperatura suprafaţei pielii este coborâtă într-un timp scurt până la 30 oC. Corpul renunţă să mai regleze temperatura suprafeţei pielii şi atrage sângele pentru protecţia organismului. În realitate nu se întâmplă aşa, dar creierul face ca corpul să simtă că se află în pericol şi stres. Sângele se strânge în organism şi din acest motiv începe să depoziteze oxigen şi nutrienţi.

La sfârşitul şedinţei de 2,5 minute creierul ştie unde să trimită mai întâi sângele. De exemplu, în cazul fotbaliştilor, sângele bogat în oxigen este trimis către muşchii obosiţi ai picioarelor.

În concluzie, din camera rece se iese ca nou, scăpat instantaneu de dureri şi de oboseala acumulată.

Ştiaţi că?

Terapia în camera rece, cunoscută şi sub numele de Crioterapie era cunoscută chiar din perioada Greciei Antice. İstoricul Herodot scrie despre Hipocrate, considerat “Părintele Medicinei” că îşi trata durerile şi infecţiile prin terapie cu gheaţă sau zăpadă. Kryos în limba greacă înseamnă rece.

[media url=”https://www.youtube.com/watch?v=gXy-D3TwWNA” width=”670″ height=”400″]
2017-11-03T14:24:30+00:00