7 METODE ce sporesc succesul tratamentului de fertilizare in-vitro

//7 METODE ce sporesc succesul tratamentului de fertilizare in-vitro

ivf-7-METHODS[fusion_builder_container hundred_percent=

V-ați supus tuturor testelor pentru a deveni părinte și ați decis să mergeți pe calea fertilizării in-vitro la recomandarea medicului dumneavoastră. În prezent, există noi metode pentru a spori șansele dumneavoastră de a rămâne însărcinată cu acest plan de tratament.

Factorii ce influențează șansele de sarcină în metoda fertilizării in-vitro sunt: vârsta femeii, rezerva acesteia de ovule și calitatea și numărul spermatozoizilor bărbatului. Obiectivul principal al fertilizării in-vitro, având în vedere acești factori, poate fi rezumat ca „transferul celui mai bun embrion, obținut prin îmbinarea ovulului și spermatozoidului de cea mai bună calitate, în uterul mamei, în cel mai bun moment”. Microinjecția aplicată pentru atingerea acestui obiectiv, selectarea celui mai bun embrion dintre embrionii ce sunt extrași în decursul acestui proces și transferarea sa la pacientă impun o echipă bună și o capacitate excelentă de muncă în echipă. În medicina modernă, există de asemenea și alți factori ce sporesc șansele de succes ale fertilizării in-vitro.  Prof. Dr. Tayfun Bağiș, Director și Obstetrician la Centrul de Fertilizare in-vitro al Spitalului Acibadem Kadikőy ne furnizează informații despre aceste tehnici, începând cu dispozitivele special concepute pentru selectarea embrionilor de calitate și până la metode de diagnostic genetic.

Eclozarea asistată

Această metodă este folosită în cadrul tratamentelor de fertilizare in-vitro, în special în cazurile unde au existat deja câteva încercări nereușite (în mod deosebit acolo unde unde eșecul s-a datorat incapacității embrionului de a se atașa peretelui uterin). În această metodă, membrana ce înconjoară embrionul este tăiată sau subțiată pentru a crește probabilitatea ca aceasta să se agațe de peretele uterin.

Biopsia embrionară (PGT – testare genetică pre-implantare)

Progresul în diagnosticul genetic furnizează un serviciu vital, în special pentru familiile care au decis să apeleze la fertilizarea in-vitro dar care au în istoricul familial o boală genetică. Sub îndrumarea unui specialist, aproximativ 20 de afecțiuni genetice precum anemia mediteraneeană, anemia falciformă, hemofilia A și B ori fenilcenoturia pot fi diagnosticate genetic dintr-un embrion. În cazurile unde se recomandă testarea genetică, procesul este efectuat pe embrioni în vârstă de trei zile pentru a ajuta în alegerea embrionilor de cea mai bună calitate ce nu sunt purtători al acestui cod genetic. De asemenea, în situațiile când părinții doresc să aleagă sexul copilului lor și să realizeze histocompatibilitatea unui frate (ca pentru transferul de țesut în cazul leucemiei, etc.) se poate apela la testarea genetică de pre-implantare.

IMSI

(Injecție intracitoplasmică de spermă selectată morfologic)

Microscoapele sunt extrem de importante în selecția spermatozoizilor sănătoși. Cu metodele vechi, se foloseau microscoape ce puteau mări de până la 400 de ori dar ”IMSI” mărește spermatozoizii de 800 de ori pentru a face procesul mai ușor pentru specialiști.

shutterstock_131198657 [1600x1200]

Metabolomix selectează cel mai bun embrion

Procesul de selectare al celui mai bun embrion, dintre embrionii ce au fost extrași prin metoda microinjecției și dezvoltați într-un cadru similar unui uter (incubator) se realiza până recent prin observație. Metoda nou dezvoltată a metabolomicii, selectează embrionul în baza a aproape 25 de mii articole de date pentru a spori șansele de sarcină.

Defragmentarea

(Evacuarea particulelor reziduale)

Defragmentarea este efectuată când embrionul are trei zile. În situațiile când există cantități excesive de materie celulară în embrion, se folosește o pipetă pentru a o evacua și a o extrage ajutând celula să se dezvolte.

Co-cultura

Co-cultura este o altă metodă folosită în cazurile unde au avut loc mai multe încercări consecutive eșuate. Înainte de a începe tratamentul de fertilizare in-vitro, celulele sunt extrase din uterul femeii și reproduse într-un laborator pe parcursul unei luni. Embrionii recoltați sunt dezvoltați în acest cadru preparat pentru a spori șansa ca un embrion să se atașeze singur.

Înghețarea embrionilor

Noile reglementări au impus unele restricții serioase pentru embrionii ce urmează să fie transferați la paciente. (Conform reglementărilor, doar un singur embrion poate fi transferat în timpul fertilizării in-vitro în cazul femeilor cu vârsta sub 35 ani). Această metodă îngheață ceilalți embrioni de calitate adecvată ai pacientei astfel încât să fie transferați în termen de 5 ani dacă aceasta dorește. De asemenea, dacă primul transfer embrionar nu are succes, un embrion anterior înghețat poate fi transferat în uter câteva luni mai târziu fără a trebui să se parcurgă din nou întreaga procedură de extracție.

„Fertilizarea in-vitro este un proces ce necesită experiență și muncă în echipă”

Prof. Dr. Tayfun Bağiș: „Fertilizarea in-vitro este un proces ce se bazează complet pe munca în echipă și experiență. În această echipă, medicul stabilește protocolul de tratament, monitorizează pacienta și recoltează ovulele acesteia. După aceste etape, embriologul preia procesul de unificare a spermatozoidului cu ovulul. Probleme vitale precum executarea procedurii de microinjecție, procesul menținerii în viață a embrionilor și luare deciziei referitoare la momentul transferului lor sunt răspunsurile la întrebarea de ce colaborarea cu un embriolog este atât de importantă. Stocarea, monitorizarea, verificarea, executarea procedurilor de laborator necesare, selectarea și decizia de transfer al embrionului sunt toate procese ce intră în domeniul embriologului și sunt la fel de importante ca și fertilizarea.”

Pentru mai multe detalii despre accesarea serviciilor medicale ale grupului Acibadem vă rugăm să contactați biroul local din România la adresa de email info.ro@acibadem.com.tr sau telefon 021 313 99 38.

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]
2017-11-03T14:24:31+00:00