12 diferențe dintre inima unei femei și inima unui bărbat

//12 diferențe dintre inima unei femei și inima unui bărbat
 

S-a demonstrat ştiinţific că inima unei femei este mai delicată, mai fragilă…
Ori de câte ori inimile femeilor sunt pomenite în discuție, ele se asociază mereu cu caracteristici precum sensibilitatea și fragilitatea. Dar aceasta este efectiv un fapt dovedit științific.
Inimele femeilor au vase fine care sunt mai sensibile și se contractă mai mult. În ceea ce privește dimensiunea, inima unei femei este mai mică în comparație cu a unui bărbat. De asemenea, aceasta este mai puțin rezistentă într-un atac de cord! Deși afecțiunile cardiace, care ocupă primul loc ca şi cauză de mortalitate la nivel global, sunt adesea numite bolile bărbaților”, jumătate dintre femeile trecute de patruzeci de ani mor de boli cardiovasculare.
Prof. Dr. Ahmet Karabulut, lector la Universitatea Acibadem, Secția de Cardiologie a Facultății de Medicină și specialist cardiolog în cadrul Spitalului Acibadem Atakent afirmă că există multe diferențe între inima unei femei și inima unui bărbat, iar aceste diferențe solicită o abordare mai atentă cu inimile femeilor.
Conf. Prof. Dr. Karabulut explică cele 12 diferențe dintre inima unei femei și inima unui bărbat și măsurile preventive necesare de luat în cadrul Săptămânii Sănătății inimii din 5-12 aprilie.

Cu 60 grame mai mică

Inima unei femei este mai mică decât inima unui bărbat. În timp ce greutatea medie a inimii unei femei este 118 de grame, inima unui bărbat cântărește cu 60 de grame mai mult.

Vasele sunt mai fine

Vasele inimii unei femei sunt mai fine. Faptul că acestea sunt cu aproximativ 1 mm mai subțiri decât venele bărbaților determină ca inima femeilor să lucreze mai intens.

Mai multe palpitații

Femeile au o structură mai flexibilă a valvelor. Afecțiuni ale valvelor inimii și plângeri de palpitații sunt mai frecvente.

Vase mai sensibile

Vasele din inima unei femei sunt mai sensibile și mai susceptibile de a se contracta. Contracția temporară în vasele subțiri poate provoca dureri în piept, care sunt dificil de diagnosticat.

Boala este dificil de diagnosticat

Prof. Dr. Ahmet Karabulut a spus că diagnosticarea bolilor cardiace la femei nu este usoară și a explicat că ECG și testele de efort prezintă deseori rezultate normale. Trebuie să se țină seama de îndoielile clinice și factorii de risc existenți și să se efectueze în consecință teste suplimentare.”

Mai puțin durabilă după un atac de cord

Inima femeilor este mai puțin durabilă după un atac de cord. Comparativ cu bărbații, femeile au un risc mai mare de deces după un atac de cord.

Prezintă acuze atipice

Inima unei femei bolnave prezintă adesea simptome atipice. În timp ce durerea toracică este mai evidentă la bărbați, femeile pot avea adesea dificultăți de respirație, slăbiciune, oboseală și balonare ca simptome predominante. Aceasta poate condiționa dificultăți în procesul de diagnosticare.

Bate mai repede

Inimile femeilor bat mai repede în comparație cu ale bărbaților. De exemplu, frecvența cardiacă medie pentru bărbați este 70-72 în timp ce pentru femei este 78-82. Aceasta cauzează palpitații și dificultăți de respirație, acuze care mai frecvent se observă la femei.

Mai sensibilă la efectele secundare

În special, inimile femeilor sunt mult mai sensibile la efectele secundare ale medicamentelor. Riscul tulburărilor de ritm este mai mare decât la bărbați.

Mai susceptibile de a forma cheaguri

Inimile femeilor sunt mai susceptibile de a forma cheaguri (trombi) comparativ cu bărbații. Acest risc este mai evident la femeile care fumează și utilizează contraceptive.

Venele femeilor sunt mai rezistente!

Venele femeilor sunt mai rezistente împotriva bolilor de inimă. Există o diferență de 10 ani în ceea ce privește riscul bolilor cardiovasculare comparativ cu bărbații. Cu toate acestea, această diferență dispare după menopauză.

Dificil de diagnosticat

O boală care se dezvoltă în inima unei femei afectează cel mai des un singur vas. Acest lucru face mai dificil diagnosticarea bolii utilizînd chiar diverse teste.
Prof. Dr. Karabulut a subliniat faptul că multe femei nu manifestă grija necesară pentru sănătatea inimii lor și a adăugat Menținerea greutății ideale, tratarea afecțiunilor existente, cum ar fi hipertensiune arterială sau diabetul, evitarea fumatului, o dietă mediteraneană sănătoasă și evitarea stresului ajută la menținerea sănătății inimii delicate ale unei femei.”
2018-04-12T10:52:37+00:00